Розвиток гнучкості тіла в домашніх умовах


Як розвинути гнучкість тіла в домашніх умовах

Зробити тіло пластичним допоможуть спеціальні вправи на гнучкість. Їх можна виконувати самостійно, поєднуючи з іншими тренуваннями. А головне – займатися можна й вдома.




Ступінь гнучкості людини вимірюється тим, наскільки рухливі у неї суглоби, а це залежить від самих суглобів, зв'язок і сухожиль. Наявність гарної гнучкості може запобігти отриманню травм і втраті рухливості, поліпшить вашу поставу і допоможе вгамувати біль у спині. Поєднуючи динамічні розтяжки, статичні розтяжки і спеціальні вправи, ви зможете швидко розвинути свою гнучкість.

Важливі поради

Перед початком занять визначте свій природний рівень гнучкості, його відповідність вашому віку і стану здоров'я – але тільки пам'ятайте, що здатність до розтягування у тіла може змінюватися в залежності від часу доби. Пам'ятайте про це, коли будете складати індивідуальний графік тренувань.
Будь-яка розтяжка повинна проводитися тільки відповідно до ваших потреб – прислухайтеся до тіла, воно підкаже, які вправи необхідні саме вам. Ні в якому разі не порівнюйте себе з іншими, відштовхуйтесь тільки від своїх результатів.

Розробіть свій режим тренуваньщоб розвинути загальну гнучкість, ви повинні враховувати кожну групу м'язів. Тільки збільшуйте навантаження поступово – травмувати деякі зв'язки дуже легко, ретельно стежите за змінами, перед підвищенням інтенсивності виконуйте кожну вправу не менше тижня.
Як розвинути гнучкість?
Хороша гнучкість і еластичний зв'язковий апарат дозволяють тілу прекрасно реагувати на фізичні навантаження. При цьому відзначено збільшення м'язової сили, витривалості, якщо гнучкість розробляється паралельно. Вона ж допомагає отримати великий розмах рухів і сприяє зменшенню ймовірності спортивних травм. А чим рідше виникають травми, тим менше пропусків тренувань у спортсменів. Відповідно, ефективність занять збільшується.



Популярні вправи

Засоби і методи розвитку гнучкості постійно розвиваються, проте немає сенсу стежити за нововведеннями, якщо є проблеми зі здоров'ям. Для вдосконалення своїх можливостей досить виконувати такі вправи:


- Перехрещення рук з подальшим їх підняттям над головою, при якому потрібно тягнутися до стелі.

- Притиснення п'ят до сідниць з погойдуванням вперед-назад (краще виконувати поступово).
- Випади з максимальним розтягуванням верхньої частини тіла.
- Присідання з притиснутими ст дальшим випрямленням ніг.



- Нахили в бік з максимальним розтягуванням косих м'язів живота. опами і подальшим випрямленням ніг.
- Нахили в бік з максимальним розтягуванням косих м'язів живота.



Міфи про розтяжку

Міф 1. Потрібні вроджені задатки. Звичайно, для професійних спортсменів вони повинні бути, але якщо ви не плануєте виступати в цирку, то ваша мускулатура цілком готова виконувати прості комплекси тренінгів. А з кожним разом ви будете відчувати, що у вас виходить прогнутися трохи більше.

Міф 2. Займатися такими тренуваннями потрібно з дитинства, і вони точно не доступні після 30. Так, дітям простіше, вони дійсно мають велику рухливість суглобів. Але перевага розтяжки якраз в тому, що нею можна зайнятися в будь-якому віці. Просто робити це треба поступово, не намагаючись з першого ж дня сісти на шпагат.

Міф 3. Вправи на гнучкість – це завжди біль. Також помилкова думка. До болю доводити ні в якому разі не можна, розтягуватися потрібно до стану напруги.

Міф 4. Таке тренування не дасть ефекту схуднення. Можливо, ефект не буде так виражений, як в разі виконання кардіотренувань, але і таке тренування – це фізичне навантаження, адже під час його виконання витрачається енергія, а тіло працює. Значить і калорії також витрачаються.


І на останок пропоную вам переглянути відео за нашою темою.






Популярні дописи з цього блогу

Тренування вдома

Здоровий спосіб життя